Säsongsstart

IMG_2406

Idag var det dags för säsongens första Coopertest och därmed sanningens ögonblick. Hur har formen stått sig över vintern? De senaste månaderna har det mestadels blivit distans och långpass och ingen kvalitet. Dessutom har jag sprungit mer och mer i skogen. Förra året sprang jag i princip bara på asfalt.

Min plan har i alla fall varit att dra igång med backe och intervaller nu på vårkanten, så därför känns det kul att få ett mått på utgångsläget inför säsongen.

Nu blev det ingen direkt vila innan testet iom att jag sprang ca en mil igår. Men jag klarade i alla fall av de 3000 metrarna på 13.28. Enligt tabellen motsvarar detta en VO2max på 41,9 ml/kg/min, och är ”mycket bra” för min ålder.  Tiden var händelsevis exakt samma som jag hade på förra testet i oktober. Jag tror iofs att det redan finns några sekunder att kapa, men det ska bli spännande att se hur utvecklingen blir under säsongen. Jag hoppas få till lite mer regelbundna tester framöver, kanske varannan månad i alla fall. Den som lever får se :).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s