Bara fyra dagar kvar till start!

Hoppsan, nu är det bara fyra dagar kvar till startskottet för Ultravasan45 och det är mer än en månad sen mitt senaste inlägg. Så det här får bli en sammanfattning av den senaste månaden. Jag har ju ändå hunnit med både tralldebut, distansrekord, semester och fjällvandring.

IMG_2961
Klart för start i Kolmårdsrundan

Kolmårdsrundan 21km Trail

Av en slump hittade jag Kolmårdsrundan, ett trail-lopp som gick i Kvarsebo, i närheten av mina gamla Östgötska hemtrakter. Kombinationen av lagom distans (jag valde 21km) och geografiskt läge kunde jag inte motstå och den 9:e juli gjorde jag så min debut i Trail-sammanhang. Sluttiden på 2:18 är ju inte mycket att skryta med, men banan var ganska kuperad och mitt mål var egentligen bara att få till ett bra träningspass och dessutom skaffa lite rutin på hur trail-lopp fungerar.Arrangemanget var fantastiskt i sitt lilla format, med många olika distansklasser från 2,5km upp till maraton. Start och mål var på lilla Klintvallen i Kvarsebo, och hela upplägget kändes väldigt familjevänligt. Banan var också fin, med undantag för 6km grusväg… Pga dålig mobiltäckning tog batteriet i mobilen snabbt tvärslut och jag lyckades därför inte ta några trevliga bilder från själva loppet. Men en härlig dag var det och jag kommer gärna tillbaka nästa år. Kanske blir det maratondistansen då?

 

IMG_3036
Denna dag fick Å agera pacer från Saltis till Hellas

Långpass med distansrekord

Förutom att jag sprang en extra mil på kvällen efter Kolmårdsrundan för att komma upp i lite volym, har jag i alla fall fått till ett lite längre pass. Som så många gånger förr sprang jag lederna mellan Solsidan och Hellasgården. Eftersom målet var att komma upp i 30km och det bara är ca 1 mil i varje riktning var tre vändor inplanerade. IMG_3035Eftersom jag skulle få sällskap av Å på första milen valde vi att ta det gröna spåret från Erstaviksbadets parkering så att vi båda kunde avsluta löpningen vid Hellas och ha nära hem. När vi kom fram till Hellas skiljdes vi åt och medan Å fortsatte hemåt tog jag en gående mazarinfika och vände åter mot Solsidan. Jag testade en nytt spår, ”Ulvsjöslingan”, som anslöt till blåa spåret till Solsidan. Ulvsjöslingan visade sig vara ett fint och knixigt spår med både häll och skogsstig. Det kommer jag definitivt att springa fler gånger! Efter vändningen vid Solsidan tog jag gröna tillbaka mot Hellasgården och ett nytt distansrekord!

 

Fjällsemester med asfaltsnötning

IMG_3115
Inte lika varmt som i Death Valley, men nästan lika rakt…

Juli bjöd också på en härlig semestervecka i Bruksvallarna. Förutom vandring med barnen hann jag också med ett långpass. På asfalt! Några dagar tidigare hade jag lyssnat på en podcast om Badwater 135 ”The world’s toughest footrace”, som går genom glödheta Death Valley i USA. Konstigt nog gjorde kombinationen av podden och mina gamla svampiga Asics-skor (som jag hade med som vandringsdojor) mig sugen på att springa på asfalt så det blev en kvällsrunda mellan Bruksvallarna och Ramundberget. Fick ihop nästan 18 km i solnedgången.

 

 

Så därja, då var vi ifatt igen. Sprang ett sista längre pass igår och det blir väl någon kortare tur också för att hålla benen igång tills på lördag. Annars blir det mest bara att vila, ladda och fundera på utrustning och upplägg för loppet. Kul ska det bli i alla fall!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s